זמן סודן

 

 



רצ"ב שערים מתוך האתרים עצמם כדי להשביח את האיכות. לא יודעת אם זה פיתרון טוב, בגלל הגדלים השונים והמיקומיים הזוויתיים.

תקיפה בסודן? על ידי ישראל? יש מי שמתרגש יותר, יש מי שפחות. יותר מעניין לדעת איך נראו השערים קודם לידיעה, שהרי היא הגיחה ממש לפני הסגירה אמש.
בידיעות ובמעריב עיקר הכובד בשער הוא על התקיפה (סוכנות ידיעות סודנית או גורמים רשמיים). גם בישר"ה יש לכך תזכורת בחלקו העליון של השער וידיעונת קצרצרה בע' 3. המקורות: סוכנות ידיעות סודנית "המקושרת למנגנוני ביטחון סודניים".
בהארץ – רק באתר. על פי השעה, רבע לחצות, ייתכן שלא הספיקו.

ישראל היום הוא היחיד המזכיר בשער שהמבקר יבדוק נסיעות שרים וסגניהם מ-2006.
הכותרת לידיעה של גדעון אלון היא "כל בקשות נתניהו לנסיעות אושרו ע"י ועדת האתיקה".
בסוף הידיעה: "אין בכך כדי לקבוע אם באותן שנים נסע נתניהו או לא במימון גורם זר, אלא רק שאין בידי ועדת האתיקה כל תיעוד לבקשות בתקופה זו".

ב-News1 מופיעה ידיעה על שרון לאודר, מבעלי ערוץ 10 הטיס את נתניהו ורביב דרוקר לא דיווח על כך בתחקירו.
אלא שאין בידיעה שום חידוש. אחרי הראיון עם שרה נתניהו התייחסו לכך בחדשות 2 (אולי אפילו באולפן שישי?). דרוקר הגיב על כך ואמר שלא היה לו מידע על כך ושלא הסתיר דבר.

שביתת הרופאים זוכה בהארץ להרחבה הגדולה ביותר: כותרת ראשית וכפולה ראשונה, כולל תזכורת לשביתות עבר.
ידיעות הוא היחיד שלא מתייחס לשביתה בשער, ובהתאמה, נותן לה ע' אחד בלבד בהמשך.

בן כספית מנתח את המהלך של אלי ישי, ההזמנה של גולדסטון (לפי מה שנכתב אתמול בשני העיתונים, גם בעיתונו של כספית, מעריב, וגם בידיעות, אם כי במובלע יותר, ישי יצר את הקשר הראשון עם גולדסטון עוד לפני שהתפרסם מאמר החארטה. כספית מספר שרה"מ זועף, אבל לא מוציא מילה.

אחוריים
אז נכון שהידיעה על התוקף משד' ח"ן התפרסמה אתמול בישראל היום, ולאחר מכן, בבוקר, באתרים השונים. הבוקר אפשר לקרוא אותה בידיעות בע' 10. כך גם בהארץ.
אחרי המסתורין שאפף את הפרשה שאירעה בפברואר וכל הספקולציות על מחסל מאיראן או מעורבות של גורמים בטחוניים, מתברר שמדובר בסתם איש אלים שרב עם המותקפת על משמרת, כאילו היו שניהם עובדים בשופרסל. נו, אז ברור שההתרגשות פחתה ועמה גובה הסיקור.

נכון אתמול נכתב במעריב שמח"ש הודיעה לאורלי אינס שהתיק נגד אורי בר לב נסגר? בידיעות היום הכל תחת סימן שאלה: "האם ייסגר התיק נגד ניצב בר לב?" על פי ידיעות, התיק ייסגר רק אם יתקבלו תנאיה של אינס: שיובהר שאמרה אמת  מוחלטת, שמעשי ניצב בר לב חמורים ושנעשה לה עוול נוראי. כמו כן היא דורשת שבר לב יתנצל בפומבי. אם יתקבלו התנאים, הסכם הפשרה הזה טעון את אישור פרקליט המדינה והיועמ"ש. ז"א שמעריב רתם את העגלה לפני הסוסים?
אבל היום ב-24 של ידיעות תוכלו כמובן להצביע אם הפשרה המסתמנת ראויה.

ג'וליאנו מר

אכן, כל שנאמר אתמול על הנרצח הביא לקיטוב בעם גם כאן. התברר שרבים הם שאכלו איתו מאותו מסטינג, קנו איתו באותה פיצוצייה וטיפסו איתו את העליות בחיפה. עיקר השאלות היו אם היה איש טוב או רע. אני אומרת ולא מחדשת: הוא היה בעיקר מסוכסך ומפוצל בין הזהויות השונות שלו.
ההלוויה היום, רביעי, בארבע, בבית העלמין בקיבוץ רמות מנשה, שם ייטמן לצד אמו, ארנה. החל מ-10:00, מוצב ארונו על במת תיאטרון אל-מידאן, שם יוכלו הנוכחים לחלוף על פניו. בהמשך יעבור מסע הארון ברחובות חיפה ויגיע למחסום ג'לאמה, על מנת שתושבי ג'נין יוכלו גם כן לחזות בו.

נעצר חשוד, פעיל חמאס. על פי הארץ, השב"כ לא יחקור את האירוע, והחקירה תישאר בידי מנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית, שכבר חוקרת במרץ.

ב-24 כתבת שער על אחיו ואלמנתו ששמעו על הרצח מהתקשורת.

 

 

 

 

 

ילדי ג'נין לא יודעים את מי להאשים ברצח.
ובשער המגזין של מעריב: הילדים של ג'ול, המרפרר לסרט שלו על אמו, הילדים של ארנה.

ראיון נוסף איתו ב-South/south.
אסתי סגל על האיש שנולד בהפגנה.

אם חשבתם שנגמרו הכותרות עם התייחסות לשמו קבלו את "בכי מר" במעריב (על הילדים וכו').

הראיון האחרון של מר לגלובס, ספטמבר 2010.

אופס

לחם עבודה/ מעברים/ מי נגד מי

התכתשות מעניינת בין גונן גינת לעוזי בנזימן על נתניהו, הנסיעות ואנתרופולוגיה.

ואם כבר אנתרופולגיה משהו מאתמול ששכחתי לכתוב. אפרופו רצח ג'וליאנו מר כתב איתן הבר בידיעות (ע' 24) על "איתם אתם רוצים לעשות שלום?"
ועונה לעצמו: "התשובה היא לא. אנחנו לא רוצים לעשות שלום עם הפלסטינים. אנחנו רוצים לעשות שלום עם הניו-זילנדים. הם עם נחמד ופלגמטי, עם שקט שמתרוצץ אחרי מיליוני כבשים….".
אחר כך תגידו לי שהיהודים והישראלים (והעיתונאים, שהם חיה אחרת) הם לא גזענים בני גזענים, שונאי זרים ומתנשאים, אבל אוי אוי אוי אם מישהו אומר עליהם איזו הערה טיפשית בשירותים.

תעודת העיתונאי של אורי בלאו תחודש.

דני שדה יהיה כתב התעופה של ידיעות במקום אריה אגוזי שפוטר.

יובל הימן מונה לעורך זמן ירושלים של מעריב.

על פי רז שכניק בידיעות, יו"ר רשות השידור אמיר גילת מתכנן להפוך את ערוץ 33 לערוץ המשדר חדשות 24 שעות ביממה.

קצה האצבעות

מזל שכבר כמה ימים אני רואה את הפורטרט המעצבן של ג'סטין ביבר על שער 7 ימים המאיים עלי במהדורת ענק מחרתיים ויודעת שממש ממש ממש יהיה לי מה לקרוא שם. בשער השני (מפאת כמות עמודיו העיתון מחולק לשני חלקים) – רונן ברגמן נסע לפגוש את ג'וליאן אסאנג' הנמצא במעצר בית. חבל שאי אפשר היה לשלוח את ענת קם. אה, ודספקטור עם אייל גולן, הזמר הנערץ על אחייניתי בת הכמעט שש.

בליידי גלובס מתראיינים שלושה אנשים המקורבים לידיעות בכל מיני צורות: רונן ברגמן, רן שריג (שחלק גדול מדבריו מוקדש לדספקטור) ומירב בטיטו, שכבר לא.

בלוגלנד/ פייסבוק/ רשת

מהומה ברשת. בוב פרסונס, מנכ"ל Godaddy, חברת אחסון האתרים (בה נמצאים גם שני הבלוגים שלי, ולווט ולחיות את חייה) עסק בציד פילים באפריקה והעלה את הסרטון לרשת. ההיסטריה החלה ועימה קריאות לכל בעלי הבלוגים והאתרים לעוף מ-Godaddy.
פרסונס הגיב: אתם ממש טועים. פילים באפריקה, בעיקר באזורים בהם הייתי נמצאים בהמוניהם. הם לא בסכנת הכחדה. להפך, יש הרבה יותר מדי מהם.

גלמור הרחיב על כך.

נכון התלוננו שאי אפשר להגיב אצל בן כספית? עכשיו אפשר, דרך כרטיסכם בפייסבוק. כלומר, רק אם יודעים מי אתם.

הסתיימה תביעה שהוגשה לפני שלוש שנים נגד הבלוגרית ענת פרי. כתב התביעה היה על סך 200 אלף שקל. פרי צריכה הייתה לשלם לבסוף 7,500 ש' בלבד ושכ"ט בסך 5,000 ש'.

מכונות כתיבה חוזרות לאופנה? ממש דקה אחרי שהעליתי את דפי המכונה של יגאלש?

 

 

 

 


גלן בק בקטע הסברה על ישראל

הודעות לעיתונות

כחצי מיליון צופים התרגשו אמש באבודים עם צופית גרנט
התכנית השיגה שיעורי צפייה גבוהים במיוחד! פיק של25.7% וממוצע של 22.5%.

מה זה בכלל אבודים? לא שמעתי על זה. אוקיי, מצאתי בעכבר, אבל למה שוב מתחילים וגומרים עם השתן שלה? חוץ מזה אתמול קראנו שג'וליאנו מר עשה זאת עשור לפניה.

לפני פיזור

 

 

 


הידד לבנק שלי שזכה במקום הראשון. כיפאק. שנאמר, אמת בפרסום.

תמונת הפרופיל של לא ידוע

About דבורית

שום דבר מיוחד
פוסט זה פורסם בקטגוריה בלוגלנד, הודעות לעיתונות, מעברים, קצה האצבעות, שערים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

42 Responses to זמן סודן

  1. פינגבאק: ולווט אנדרגראונד - בלוג ביקורת התקשורת של דבורית שרגל » ניקוי במקור‏

  2. תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

    עשיתי טיול בכמה אתרים ובלוגים שיש בהם טורים/פוסטים על מר. כל כך הרבה אנשים, גברים ונשים, שנתקלו בו לחמש דקות, או יותר, או פחות, לפני כמה חודשים, או כמה שנים, או עשרות שנים, או שלא נפגשו כלל אבל עכשיו מרגישים פתאום כך כך קרובים, הזעזוע – הו הזעזוע, שהכאב הורג אותם. כמה הם כואבים על המגיבים (טוקבקיסטים) השונים שחוגגים על הדם השפוך.

    אפשר להיות בטוחים שאיינשטיין (אלברט) היה מקבל הרבה פחות התייחסות אם היה מת עכשיו ולא לפני למעלה מיובל שנים.

    כל כך הרבה ניים דרופרז.
    כל כך הרבה צביעות.

    והשיא זה שלא מעטים מהם מאשימים, כמובן, את היהודים במותו, לא באופן ישיר אבל באחריות הכללית, האווירה. רק לחשוב איזו מסיבה הזוייה היתה יכולה להיות להם אם יהודי היה רוצח אותו.

    ניתן לחשוב שלפחות בעיניהם מותו היה 'שווה' שכן אחרת על מה יכתבו בכל כך הרבה דאבה.

    אהבתי

  3. תמונת הפרופיל של גל אל-איי גל אל-איי הגיב:

    שאפו שאפו ועוד פעם שאפו על הכללתו של גלן בק… הבן אדם מבריק-גאון-פנומן-מטורלל וצמח להיות אימפריית תקשורת קטנה משל עצמו בארה"ב עד כדי כך שיש דיבורים על כך שיעזוב את פוקס ניוז ויקים ערוץ משלו… כל השמאלנים-ליברלים-סו-קולד נאורים מתעבים אותו וזאת כרגיל בלי שהם מתעמקים ולו לדקה במה שיש לו לומר והאם הוא מבסס את דבריו על עובדות והיסטוריה, וויצ' הי דאז… גגלי בהזדמנות זו את סרטון ההסברה על ישראל שיצר דניס פרגר (denissprageruniversity.com) הזוכה אף הוא להצלחה אדירה ברשת. פסח איז קאמינג סו פאסט, האם את כבר בשלבי ההיערכות? מוואה מוואה

    אהבתי

  4. תמונת הפרופיל של אסתי אסתי הגיב:

    נועם לסטר היה היום בהלוויה ברמות מנשה והנה התמונות שהעדשה שלו קלטה:
    http://2nd-ops.com/noaml/?p=6276

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

      אדם ניכר (גם) בכוסו, בכיסו ובקטקומבה שלו.

      הוא מת כערבי ונקבר כערבי עם דגל המדינה שבה בחר.

      אהבתי

      • תמונת הפרופיל של אסתי אסתי הגיב:

        איזה כייף שג'וליאנו נרצח הא?
        גם נפטרנו מעוד שמאלני בוגד טפו, וגם הוכחנו שוב שאין עם מי לדבר, כל הערבים חלאות רצחניות מטורפות משנאה ונוטפות דם.

        אפשר להרגע כבר מהצהלה. התגובות מהסוג הזה (עלי ואחרים) דוחות ביותר ומעידות אך ורק על כותביהן.

        אהבתי

  5. תמונת הפרופיל של שי שי הגיב:

    הטיעון של גלן בק מנוסח נורא ואיום. אולי התרגום תרם לתחושה שלי, אבל גם באנגלית היו שם כמה וכמה כשלים לוגיים, טעויות בניסוח ושגיאות אחרות. מישהו צריך לעבוד אתו על הניסוח, אבל הטיעון הבסיסי שלו נכון: אין שום סיבה מוסרית לתמיכה המערבית בשלטון ערבי ביהודה ושומרון, ואין שום סיבה מוסרית לתמיכה המערבית בכל שאיפה טריטוריאלית-לאומית של הערבים במזרח התיכון, מלבד בתנועות דמוקרטיות ונאורות. התמיכה בדיקטטורים במדינות ערב מסייעת לדיכוי חמור מכל דבר שישראל עושה בשטחים, והתמיכה בתנועת השחרור הפלסטינית גורמת בשלבים לאובדן יכולתה של ישראל להגן על עצמה, מה גם שבסופו של דבר – כמו שאנחנו רואים מול עינינו – שלטון תנועות השחרור מביא לדיכוי, לשחיתות ולשלטון הטרור והמלחמה. זה כרגע. בעוד עשור, בעוד שני עשורים, אני בטוח שהמצב יהיה אחר. אנחנו מוכרחים להבין שכשהמצב יהיה אחר נוכל בקלות ובלי כאבים להקים מדינה פלסטינית נאורה ודמוקרטית, שלא תפריע לנו ואנו לא נפריע לה (אם כי סביר יותר שהם לא ממש יצטרכו אותה, אם תהיינה להם דמוקרטיות נאורות בכל הסביבה הקרובה). גלן בק טועה בניסוח שלו, אבל הוא צודק בעקרון: התמיכה של המערב בערבים היא מסיבות כלכליות בלבד, והמוסר לא קשור בשיט – ואם לרגע מביטים ברצינות על המוסר, מיד משתכנעים שישראל היא השליט הכי נאור באזור (בינתיים).

    אהבתי

  6. תמונת הפרופיל של כדר כדר הגיב:

    ידע אישי: שלדון אדלסון אכן בדעותיו ימינה מנתניהו. אשתו היתה בעבר חברה ב"חוג תגר" שזה גוף רעיוני של הצד הימני בתוך "חרות", הימין של הליכוד

    אהבתי

  7. תמונת הפרופיל של בוגרת האקדמיה בוגרת האקדמיה הגיב:

    לדעתי מי שמלינים על אחידות דעות בישראל היום, כלל לא קוראים אותו אלא חיים מהמיתוס.
    לקחתי ליד גיליון אחד בלבד של יום שישי, וספרתי את הכותבים הקבועים: מרדכי גילת – בכל גיליון נגד נתניהו. דן מרגלית – לפעמים ככה לפעמים אחרת, ובפרשת ביביטורס – נגדו. מוריה שלומות – קבוע נגד נתניהו. חמי שלו – תמיד נגד נתניהו. יוסי ביילין – תמיד נגדו.
    התוצאה היא שלמעשה גם בישראל היום רוב כותבי הדעות הם נגד נתניהו. אני יודעת שזה לא מסתדר עם המיתוס, אבל מה לעשות, זאת המציאות. כלומר שאם נתניהו אחראי למוצר הזה, אז הוא ביצע עיסקה די גרועה, והוא לא מצליח לשכנע גם את העיתונאים "שלו".
    או שיש אפשרות אחרת והיא ששלדון אדלסון הוא לא ממש החבר הכי טוב של נתניהו.
    עכשיו, אחרי שאלה העובדות, אפשר לחזור אל המיתוס של הביביתון.

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של דבורית velvet הגיב:

      כבוגרת אקדמיה את בטח יודעת להבדיל בין עמודי חדשות לעמודי דעות ואת האפקט הראשוני והמיידי שיש לאלו ולאלו.

      גם באשר לעמודי הדעות הבדיקה צריכה להיות מעמיקה יותר (אנסה לבדוק את טענותייך הקונקרטיות בהמשך) – אני משערת שמה שאת קוראת "נגד" הם טורים עמוסים ב"יחד עם זאת", "לעומת זאת" ו"אבל", שה"נגד" בהם עטוף במיליון בעד ובאלף הסתייגויות.

      אהבתי

  8. תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

    פליאה קטנה על ההסבר של בוב פרסונס לחיסול הפיל.

    יש לא מעט מקומות בעולם שבהם יש יצורים שממש אין סכנה לקיום הסוג/מין שלהם (אינם endangered species).

    מדוע הוא לא מנסה לעשוות מה שעשה באפריקה גם במקומות האלה? גם שם יש סכנת התרבות וגזילת משאבים?

    הכוונה כמובן לבני האדם.

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של שלמה שלמה הגיב:

      יופי, יופי

      אהבתי

    • תמונת הפרופיל של דבורית velvet הגיב:

      למה? בני אדם טובחים בפרות, תרנגולות, דגים, צלופחים, יונים, שלווים, אווזים וטלאים על בסיס יומיומי ובולסים אותם בתאווה, לצרכיהם אלק. אז מה מותר הפיל מהפרה? שניהם מתחילים בפ'.

      אהבתי

      • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

        הבדל קטן הוא שאף אחד (ככל הידוע לי) לא מגדל פילים למטרת אכילה. בניגוד לפרות, תרנגולות, דגים, צלופחים, יונים, שלווים, אווזים, טלאים, כלבים, צבים, כבשים, חזירים, לובסטרים ועוד.

        פילים נחשבים לחיה מוגנת בעיקר (כמו עם שאר המינים בסכנת הכחדה) כי האדם הרס את מקומות הגידול הטבעיים שלהם.

        אהבתי

      • תמונת הפרופיל של לס שקמים לס שקמים הגיב:

        ההבדל הוא שאלמלא ביית האדם את הפרות, תרנגולות, דגים, יונים, שלווים, אווזים וטלאים הם היו נכחדים בגלל התפשטותו גם אם לא היה בולס אותם. לתרנגולות לא נשקפת סכנת הכחדה והיעלמות כמו שנשקפת לפילים.

        אהבתי

        • תמונת הפרופיל של דבורית velvet הגיב:

          הם לא יצורים נכחדים במקומות בהם הספציפיים באפריקה בהם מדובר.
          ההצדקות שיש לאוכלי בשר למעשים שלהם מופלאות בעיני.

          אהבתי

          • תמונת הפרופיל של בולס שקמים בולס שקמים הגיב:

            איזה מזל שהאנושות התעוררה (באיחור רב) כדי להגן על הפילים או הנמרים וגם זה באיזורים לא רבים. חבל שבבתא וחריתון (או חריטון?) לא זכו לזה.
            שאר הפוסט שלך על מניעיהם של קרניבורים הם לא יותר מהצדקת מניעיך את לעצמך. תתבשמי.

            אהבתי

  9. תמונת הפרופיל של רונן גפן רונן גפן הגיב:

    פיקששת משהו
    אתמול פורסם שמו של מדריך הכושר החשוד בתקיפה של הצעירה בשדרות ח"ן בתל אביב
    אחרי שהוא פורסם הוצא צו איסור פירסום לשם שלו.
    עד מתי ימשך הטמטום?

    אהבתי

  10. תמונת הפרופיל של ד' ד' הגיב:

    ללינק בפייסבוק מוצמדת התמונה של פוסט האורח מאתמול.

    אהבתי

  11. תמונת הפרופיל של יגאל כהן יגאל כהן הגיב:

    לא הבנתי מה מנסה להגיד לנו יואב יצחק בחשיפת "ביביטורס" הפרטית שלו.

    http://www.news1.co.il/Archive/001-D-265441-00.html

    הוא חושב שהטיסות עם רון לאודר פסולות וערוץ 10 מפחד מבעליו שעלול להסתבך?
    הוא חושב שרביב דרוקר ידע על הטיסות וסינן אותן מהתחקיר?
    הוא חושב שהטיסות פסולות ועל מבקר המדינה לחקור גם אותן?
    הוא מנסה לפשוט טלפיו כחזיר ולהיראות כמי שלא מתייצב לצד אחד מוגדר אלא פורש את המידע כולו למקרה שיתברר שהקוו המערכתי החד צדדי שלו קרס נוכח ממצאי המבקר?

    הוא חושב שהוא מועיל לביבי או מזיק לרביב דרוקר? מועיל לשרה או מזיק לערוץ 10?

    כשלעצמי אני מברך על כל עיסוק בפרשה שמשמר אותה בכותרות. פרשת ביביטורס חיה ובועטת.

    תודה ליואב יצחק תהנה אשר תהנה כוונותיו

    אהבתי

  12. תמונת הפרופיל של גלית א' גלית א' הגיב:

    זה שחוזרים על משהו אלף פעמים לא עושה אותו ליותר נכון. אף אחד לא התווכח איתך שהישראלים והיהודים גזענים בני גזענים ושונאי זרים וכו'. בסך הכול חלקו על טענתך שהערת השירותים הנדונה היא לא אנטישמית.

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של דבורית velvet הגיב:

      לבנים לעם כל כך גזעני ושונא זרים (ומסוכסך לפלגי פלגים בתוכו) אין שום הצדקה או זכות לכנות הערה מטופשת בשירותים כ"אנטישמיות" ולצעוק "גוועלד". שום זכות.

      אהבתי

      • תמונת הפרופיל של פין פין הגיב:

        זו דעתך (אמנם לא אלחם למענה וגו') אבל דעתך בלבד ואחרים חושבים אחרת.

        אהבתי

      • תמונת הפרופיל של גלית א' גלית א' הגיב:

        למה? מי מחלק את הזכויות? ומה זה קשור בכלל?
        האנטישמיות היא לא תוצאה של הגזענות העכשווית של הישראלים. בשלב הבא תגידי שהתנכלות ליהודים, בצרפת נניח, בגלל היותר יהודים, היא לא לגמרי בלתי מוצדקת כי הם "בנים לעם כל כך גזעני ושונא זרים (ומסוכסך לפלגי פלגים בתוכו)".

        אהבתי

  13. תמונת הפרופיל של יאיר רוה יאיר רוה הגיב:

    וואו, אני ממש לא רוצה שגלן בק – אחד השדרנים האיומים של אמריקה, איש שמפיץ פחד ושנאה, ומי שתומך באופן ווקלי במפלגת מסיבת התה – יהיה מליץ היושר של ישראל. זה עושה לישראל שירות הפוך לחלוטין.

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של איה איה הגיב:

      הוצאת לי את המילים מהפה, ואני רוצה להוסיף ולומר שאם הדברים "החיוביים" היחידים שיש לו לומר על ישראל הם שנשים יכולות ללכת ברחוב בלי ליווי של גבר זר, ושלא סוקלים הומוסקסואלים, זה ממש ממש מביך.

      ויותר מביכה היא העובדה שהוא בכלל עושה את ההשוואה הזאת בין ישראל לארצות ערב. מאחורי הדברים "האוהדים" שלו מסתתרת בעצם התפיסה הפטרוניסטית של "אוהדי ישראל" מסוגו: ישראל היא לא מדינה מערבית, היא מדינה מזרח תיכונית (ולא רק גיאוגרפית), היא בסך הכל עוד מדינה במזרח התיכון ההו-כה-פרימיטיבי-והו-כה-לא אמריקני-נאור, שרק במקרה מתייחסת קצת יותר טוב לנשים ולהומוסקסואלים (כן, כן, אותם הומוסקסואלים שאין להם זכות להינשא בארה"ב בגלל שמרנים כמו גלן בק. ואותן נשים שלדעתו ולדעת שכמותו אין להן זכות מלאה על גופן, הו האירוניה) ועל כך יש למחוא להם כף ולטפוח להם על הראש בחיבה אבהית. ישראל היא הילד המפגר הקצת יותר מוצלח מהילד המפגר שלידו, וכל עוד הם יודעים שהם כאלה, וכל עוד הם מבינים את מקומם (קריצה שובבה) אנחנו מוכנים לאהוב אותם לנצח. כן, כן, אני מסמיקה מרוב עונג.

      אהבתי

      • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

        לאיה,

        תיזהרי רק שבטעות, מרוב סומק ועונג, לא תגיעי לאביונה.

        אהבתי

        • תמונת הפרופיל של איה איה הגיב:

          למה להיזהר יקירי? כדאי לך לנסות פעם, זה יפנה לך את יד ימין מדי פעם. תוכל לחטט באף למשל! 🙂

          אהבתי

          • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

            יקירי? תרגיעי…

            ותהני, עלי (ALAY).

            אהבתי

            • תמונת הפרופיל של איה איה הגיב:

              תרגיעי? יקירי, לשלווה שלי אין גבולות, בכל זאת אני מנהלת דו שיח פורה עם אנשים שיודעים למתוח ביקורת נוקבת המילה אורגזמה 🙂

              סליחה, אביונה! ככה זה אפילו יותר עוקצני!

              אהבתי

              • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

                כדאי שתקיימי דו שיח פורה ומפרה, וחסר גבולות, עם יגאל2 שאף הוא אוהב מאוד להגיד את המילה האחרונה. איתך היא בטח תהיה: כן.

                ממתינים…

                אהבתי

      • תמונת הפרופיל של חתיכי חתיכי הגיב:

        מדינה שבה זוכה ג'קי מנחם במקום ראשון בתוכנית ריאליטי הנצפית ביותר, אינה שונה מהותית ותרבותית מהמדינות המקיפות אותה, למרות שכמה פסבדו אניני טעם חושבים וכותבים אחרת.

        אהבתי

    • תמונת הפרופיל של אורן אורן הגיב:

      אפילו פוקס הבינה את זה, והורידה אותו. מומלצת התגובה של קולבר.

      אהבתי

    • תמונת הפרופיל של אורן אורן הגיב:

      המיטב של גלן בק, לרגל פרישתו.

      אהבתי

  14. תמונת הפרופיל של יגאל כהן יגאל כהן הגיב:

    "לבנזימן היה ברור שלא יכול להיות שמי שחושב אחרת ממנו ומרוב הכותבים בנושא הוא אדם שהצליח לחשוב לבד. אנו, החושבים אחרת, על-פי גישתו של בנזימן, סובלים מסוג מסוים של נכות מוחית, וברור שעברנו תדרוך. חשיבה קולוניאליסטית קלאסית, אם יורשה לי לתת הקשר רחב יותר לרשימתו של בנזימן." (גונן גינת)

    השאלה היחידה הטעונה מחקר מדעי היא איך זה שבישראל היום כולם "חושבים אחרת" אותו הדבר?

    מה ההסבר המדעי לכך שאין שם (חוץ מאשר כמה עלי תאנה איזוטריים) שאין שם אף אחד ש"חושב אחרת" אחרת מחברו?

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

      בשינוי קטן.

      השאלה היחידה הטעונה מחקר מדעי היא איך זה שבהארץ/ידיעות כולם "חושבים אחרת" אותו הדבר?

      מה ההסבר המדעי לכך שאין שם (חוץ מאשר כמה עלי תאנה איזוטריים – אם בכלל יש כאלה) אף אחד ש"חושב אחרת" אחרת מחברו?

      אהבתי

      • תמונת הפרופיל של יגאל כהן יגאל כהן הגיב:

        עובדתית מה שאתה אומר אינו נכון כלל וכלל.

        קצרה היריעה מלפרט את העמדות השונות שנשמעו בידיעות/הארץ/מעריב בקשר לפרשות חקירה שונות.

        לא זכורה לי אף פעם אחת בה כל הפרשנים ציטטו דפי מסרים מוכתבים מלשכת ראש הממשלה כמו העמדה האחידה שהושמעה בישראל היום בפרשת "ביביטורס".

        אהבתי

  15. תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

    סחטיין על הצילומים המשופרים לשערי העתונים.

    מעניין מה פרויד היה אומר על הצילום הקטן (יחסית לאחרים) של מעריב.

    יהיה מעניין לעקוב אחרי סדר ההופעה של העתונים. מי למעלה, מי באמצע ומי למטה.

    רעיון, שכל הגדלים של השערים יהיו באותו גודל.

    אהבתי

    • תמונת הפרופיל של דבורית velvet הגיב:

      נראה לי שלפרויד לא הייתה כל כך דעה על כך מאחר ששער מעריב בנרג' הוא הכי קטן מבין השלושה. כך שהיום מותר לפרויד לא להתהפך איפשהוא לא נמצא.

      אהבתי

      • תמונת הפרופיל של עלי עלי הגיב:

        – יש מספיק 'מסבירי' פרויד בשוק.

        – עובדה שתיקנת את תמונות השערים – מ.ש.ל. לרעיוני.

        – את שער הארץ בכלל אין ברשת (למיטב ידיעתי) כך שניתן פשוט לצלם הכל בצורה שווה.

        – תעשי מה שבא לך, אנחנו הקוראים רק מצקצקים סתם.

        אהבתי

כתיבת תגובה