למעלה, שער מעריב הבוקר. באמצע, כפ' 2-3 המספרת על העסקה העתידית. למטה, תוכן השער.
עובדי מעריב נאבקו אתמול נגד עסקת הרכישה שתאושר כנראה הבוקר בלשכת השופטת ורדה אלשיך בתל אביב.
האירועים המרכזיים אתמול במעריב:
– ניר חפץ, עורך העיתון, יפרוש ויקבל שוב משרה בקבוצת אי.די.בי. אולי כיועץ לענייני משהו לנוחי דנקנר. רואים? השתלם לו.
– העיתון יימכר לשלמה בן צבי ולעמוס מימון כעסק חי. כמה מאות עובדים יפוטרו. השאלה היא כמה, ומה יעלה בגורל זכויותיהם הסוציאליות והכספים שחייבים להם כל הבעלים הקודמים. על כך מאבקם.
– תשאלו אותי איך? מה יהיה עם מעריב? למה הללו חושבים שיצילו אותו? אין לי שמץ של מושג. תעלומה משונה שלא עולה בקנה אחד עם כל מה שידוע על מעריב. איש מהשניים לא נחשב כגאון פיננסי, ככל הידוע לי, או כמידאס.
– הנאמן עו"ד שלמה נס שעף על עצמו ברמות טוען שהקמפיין הצליח ויותר אנשים קוראים היום מעריב. יפייי היי.
– הערוץ ב-nrg שאמור היה לסקר את המאבק לא התעדכן כבר תשעה ימים.
– טל רז שלח מכתב לעובדים שהוא ממש לא מתנגד להפחתה בשכר הבכירים.
– ידיעות לא מדווח. בכלכליסט יש דיווח קצרצר (ע' 18 ובאתר).
דיווחים על אירועי אתמול בשערי הארץ וגלובס.
אבל הופה, לפנות בוקר חתמו העובדים על הסכמות עם שב"צ. הם ממתינים לאישור ביהמ"ש המחוזי. הדיון החל בתשע ורבע.
אה, וחגי מטר הסתפר. זהו, הוא לא אנרכיסט יותר.
צרות בכותרות
בפרס הכותרת המוזרה של היום זוכה מקור ראשון עם כותרת ראשית המבשרת שצה"ל מצלם סרט תיעודי בתגובה לג'נין ג'נין של מוחמד בכרי. לגופו של עניין, אני חושבת שצה"ל קצת מקדים את המאוחר. הסרט יושלם ודאי לקראת חגיגות העשור ליציאת הסרט ב-2013
אולי כדי שייקח לעצמו צה"ל עוד כמה שנים לגיבוש סרט תגובה.
אבל גם הכות' של ישר"ה היא מתחרה רצינית במדד המוזרות: "העולם בכף ידם".
וצרה אחרת מתגלגלת בשער הארץ: "רוב הישראלים תומכים במשטר אפרטהייד בארץ".
גדעון לוי מביא סקר של חב' דיאלוג מראה"ש.
69% מתנגדים למתן זכות הצבעה לשניים וחצי מיליון הפלסטינים בגדה, אם תסופח לישראל.
59% רוצים שליהודים תהיה עדיפות על ערבים בקבלת העבודה.
58% מאמינים שכבר כיום מתקיים בישראל שלטון אפרטהייד.
49% רוצים שהמדינה תדאג לאזרחיה היהודים יותר מאשר לאלו הערבים.
47% סבורים שיש לגרש את ערביי ישראל לרש"פ.
שירן פרנקו מתחתנת
זו אחת הכותרות בשער ידיעות. "שירן פרנקו מתחתנת". מי זו שירן פרנקו? גלגלתי בראשי את השם, עוד כוכבת ריאליטי שאני לא מכירה? אה, לא, זו הילדה שחולצה מההריסות ברעידת האדמה בטורקיה לפני 13 שנה ו"ריגשה את המדינה". איך אפשר לזכור? הרי מאז עברה המדינה עשרים מיליון ריגושים שונים ומשונים, ורוגשה עד צאת נשמתה אלפי טריליון פעמים. טוב, אולי אתם זוכרים את שירן פרנקו. אני לא ממש הצלחתי. אבל כמובן, החתונה שלה, בה כולנו שותפים, תמחה דמעות מעיני שמונה מיליון איש.
חלק ניכר מכפ' 16-17 עוסק בחתונה. כן, אמא שלה מאוד מתרגשת מהחתונה, שתוביל לפרידה, אף שפרנקו ובח"לה ימשיכו לגור בבית האם. פרידה זו פרידה.
תהמולת בחירות
אומרים שעפר שלח יצטרף ליאיר לפיד, ויעזוב את מעריב.
צודקים העיתונאים שעוברים לפוליטיקה. את הכנסת לעולם לא יסגרו. מצד שני, דוחה. ולמי ששאלו אותי כבר אלף פעם: אני אתקרב לפוליטיקה בעוד שלושה גלגולי חיים וחצי בערך. טוב, בעצם גם לא בעוד מיליון. איכס.
ענת קם
תוגדר כמרגלת לא כבוגדת, כך במקור ראשון. בהארץ רק נכתב שלא תוגדר כבוגדת.
לחם עבודה
אסף אוני (לשעבר הארץ), יהיה דובר מרכז טאוב לחקר המדיניות החברתית בישראל. המרכז העצמאי למחקר חברתי-כלכלי, שבסיסו בירושלים, מספק מבט-על מקצועי לציבור הישראלי ולמקבלי ההחלטות בתחומי הכלכלה והחברה.
שימו לב למשרות בלחם עבודה.
הודעה לעיתונות
נפתח הליך הגשת המועמדות לפרס הישראלי לביקורת התקשורת ע"ש אברמוביץ לשנת 2013 – תשע"ג. הפרס, בסך 5,000 דולר, יוענק לשני זוכים כאשר אחד מהם יבחר ע"י הציבור הרחב. הפרס יחולק באירוע השנתי של האגודה לזכות הציבור לדעת שיתקיים ב- 27 בינואר 2013.
הפרס יוענק, זו השנה ה-13, עבור תרומה אמיצה, איכותית ומשמעותית במיוחד לביקורת התקשורת בישראל. תרומה העשויה להתממש אם ע"י עיסוק עיתונאי או פובליציסטי בביקורת, אם ע"י יצירת בימות נאותות ומתן פתחון פה ראוי לביקורת, ואם ע"י פעולה להגברת הפלורליזם התקשורתי ומניעת מונופוליזם.
הצעות מנומקות בכתב בלבד, ניתן להגיש למשרד האגודה, imediaw@gmail.com ת.ד. 7612 ירושלים 91076 פקס: 02-6446833
בלוגלנד/ רשת/ פייסבוק
אתר בלוגים חדש לתרבות ואמנות עצמאיות: אנשי הכפר. חביב וצנוע ביותר.
ועוד אגד בלוגים: מתנחלות ברשת. אה, למה לא.
תדיראן גרופ, חברת מוצרי החשמל המובילה בישראל, נותנת את חסותה לשלוש תוכניות בישול ועיצוב שעתידות לעלות לשידור בעונה הקרובה:
מאסטר שף, תוכנית העיצוב בא לחדש לכם ותוכנית האפייה החדשה של הקונדיטור דודו אוטמזגין.
סה"כ החסות – 1.4 מיליון ₪
לפני פיזור
ע"פ הסטטיסטיקה פוסט בארבע וחצי בבוקר לא מרגש יותר סטטיסטית מפוסט ב-12 בצהריים. כלומר, אין סיבה להתאמץ.











בישראל השבוע יש טור בו מסביר חיים שיין שממשלה צריכה להתקיים באחריות הדדית של צוות בסיירת מטכ"ל. הוא לא נוקב בשם מיהו חסר הגינונים המטכ"ליסטים, אך זה די ברור מהסיפא:
למזלו נמנעה תקלה נפוצה במקרים כאלה, שהרמיזה נופלת בהגהה או עריכה.
מרוח הצוות של המטכ"ליסטים בפוליטיקה אין מה להתלהב.
אהבתיאהבתי
טוב, מי שחזר לפה לקרוא את התגובה, ברכות וצהלולים.
אהבתיאהבתי
תודה על הברכות ואפילו הבנתי.
אהבתיאהבתי
כה לחי שועלן, תודות. אתה והתופרת הולכים אחרי באש ובמים.
אהבתיאהבתי
כל הסקרים מתחילת ספטמבר נוהגים לעבור למתכוונים להצביע כנתון מרכזי. נייט סילבר מהניורק טיימס כתב שבסופו של דבר מתאחדים, ורק פעם במאה שנים הזוכה לא מקבל את רוב הקולות (כמו ב2000).
סקרים של מדינות הם לא חלק מסקר ארצי, כל אחד מהם סקר נפרד. לכן עד יום הבחירות לא מייצגים תוצאה זהה. כלומר סקר גאלופ היומי שמציג יתרון של שישה אחוזים הוא ארצי בלבד, ולא ניתן לפרש אותו באלקטורים מקבילים. ( בבריטניה המצב שונה, מבצעים סווינג אחיד מהארצי למחוזות, ולא משקיעים בסקרים נפרדים).
היתרון של הסקרים במדינות הוא היותם תואמים לשיטת הבחירות. היתרון של הטראקינג פול היומי היותו אחיד כלפי עצמו, ולכן מייצג את כיוון התנודות (התוצאות מייצגות 4-7 ימים, כאשר כל יום שנוסף, משמיטים את הנשאלים של לפני שבוע/ ארבעה ימים).
כל תוצאות הממוצעות הם למעשה ניחושים מלומדים, כי עקרונית אין ערך לצרוף סקרים שונים.
למעשה כל פער נמוך מארבעה אחוזים הוא שוויון סטיטסטי.
בסקרי האלקטורים עבר מפער גדול לטובת אובמה לפער קטן. אם אתה מסתכל על תמונת מצב עדיין אובמה מוביל בניחושים, אם אתה מתייחס לקו המגמה יתכן ומצבו של רומני טוב יותר.
אהבתיאהבתי
שאלה לי לאמריקנולוגים בחבורה (סלחי לי וולווט על ה"מעל הראש" הזה, אבל נראה לי שקהל קוראייך יצליח היכן שהמון אתרים נכשלו). ברוב המקומות, הן באנגלית והן בעברית (אני לא כולל את פוקס ניוז), אני קורא על ניצחונו הצפוי של אובמה, אבל הסקרים כעת מראים על שוויון עם יתרון קל ובטווח טעות הדגימה לרומני בשבוע האחרון. ויותר מזה, יש אתר שבדק את ה-LIKELY VOTERS, בניגוד לאלו שמתקשרים אליהם ושואלים "למי תצביע?", ושם רומני מוביל כבר לפחות שבוע (מאז שהתחלתי להתבחבש בזה) ב-5%-6%.
שיטת האלקטורים האמריקאית (לפיה החלוקה למדינות עשויה להעמיד נשיא שלא בהכרח זוכה לרוב הקולות) כרגע מסייעת לאובמה דווקא. אז לא ברורה לי בכלל הרלוונטיות של בדיקת מדגם כלל פדרלית. עם זאת, בכזה הפרש ב-LIKELY VOTERS זה יהיה ממש לא LIKELY שאובמה ייבחר. ובכל זאת רוב האייטמים בנושא מדברים על שוויון לטובת אובמה.
__
השאלה שלי בעיקרה אינה כדי לחזות את התוצאות ולא כדי לגלוש לוויכוח מי טוב ליהודים. אלא בשביל להבין האם אני מפספס משהו, או שאמצעי התקשורת בישראל, ובמידה מסוימת בחו"ל, מחרטטים מציאוּת מדומה לגמרי גם במישור האמריקני ומסכנים את שמם הטוב לא רק בבוקר אחרי אלא גם כעת כשתוצאות הסקרים משקפות משהו אחר לגמרי. למי הפתרונים? (רצ"ב לינקים מהם ניסיתי להשכיל):
http://elections.huffingtonpost.com/pollster/2012-general-election-romney-vs-obama
בעמודה מימין הלייקלי ווטרס:
http://www.gallup.com/poll/election.aspx
כמה סקרים וממוצע + בתחתיתם הימורים לטובת אובמה:
http://www.realclearpolitics.com/epolls/2012/president/us/general_election_romney_vs_obama-1171.html
מפה לפי אלקטורים:
http://www.realclearpolitics.com/epolls/2012/president/2012_elections_electoral_college_map.html
אהבתיאהבתי
הם לא מחרטטים, הם מונעים ממשאלת לב שגורמת להם לבחור את הנתונים שיאפשרו למשאלה להתגשם. לא מקצועי, אבל אנושי.
אהבתיאהבתי
גיל, קרא על ספירלת השתיקה ותבין הכל.
אהבתיאהבתי
אתה מפספס כנראה מספר דברים גיל.
ישנם שני סוגי סקרים הנהוגים בתקשורת האמריקאית.
סקרים פדרליים הנערכים בכלל ארה"ב וסקרים הנערכים ספציפית באותם מדינות הנקראות מתנדנדות (בדרל כלל משהו כמו 3מדינות ) על מנת לתת שיקוף יותר מדויק של תמונת המצב במדינות אלו.
הסקרים הפדרליים אומנם לא יכולים לקחת בחשבון את שיטת האלקטורים ולשקלל אותה במדויק אבל הם דיי קרובים מאחר שכמות מספרי הטלפון הקיימת במאגר הממוחשב שממנו הסוקר בוחר בצורה רנדומלית להעלות את מספר הטלפון לוקח בחשבון את היחס בין כמות מספרי הטלפון של כל מדינה במאגר לכמות הכוללת ומשקלל אותה בהתאם, כך שבפועל מספר הנשאלים למשל בקליפורניה גדול בהרבה ממספר הנשאלים במיין ולפיכך גם כמות הנשאלים במדינות הגדולות גדולה בהרבה מכמות הנשאלים במדינות הקטנות מה שנותן תמונה דיי קרובה למציאות. כמובן שאם תוצאות האמת קרובות מידי והתוצאה הסופית קמה ונופלת על מדינה אחת יכול להיווצר עיוות לכאורה ושונות ביחס לסקרים המקדימים ואף לתוצאות האמת, אבל זו השיטה כאמור וזהו "עיוות מובנה" אם תרצה שאינו אשמת הסקרים והסוקרים.
לגבי ההטייה בין הלייקלי ווטרס לבוחרים הרשומים, התוצאה היא מוטה לטובת רומני באופן "טבעי" מאחר שהמחנה הרפובליקני הרבה יותר הומוגני ביחס למחנה הדמוקרטי המפוזר המורכב ממיעוטים במידה רבה, ששיעור הצבעתם בפועל, למרות היותם רשומים הוא היסטורית נמוך יותר ביחס לאמריקאים ה"וותיקים" שם לרפובליקנים יש רוב. לכן שיעור הצבעה גבוה ישרת את אובמה ונמוך ישרת את המחנה הרפובליקני.
האתגר של מחנה אובמה הוא לצמצם את הפער ככל האפשר בין אלו שאומרים שיצביעו לבין כלל המצביעים הרשומים.
אהבתיאהבתי
זה מאוד פשוט.
אם תסתכל על מפת האלקטורים של RCP (ועל הטבלה שמתחתיה) תראה שיש 131 אלקטורים "צפים" (המשמעות היא פחות מ-5% הפרש בממוצע הסקרים), מתוכם רק 38 נוטים קלות לטובת רומני, 13 בתיקו מוחלט, וכל השאר נוטים קלות לטובת אובמה (כאשר הנטייה הקלה שלהם לאובמה חזקה מהנטייה הקלה של ה-38 לרומני).
מכאן שהמצב הוא אכן תיקו עם יתרון קל לאובמה.
אהבתיאהבתי
כולם – תודה על ההסברים – השכלתי.
שועלן, אתה לא יכול לומר לי שזה מאוד פשוט. זה פוגע בהערכה העצמית שלי.
וצודק. ספרתי אומנם 59 נוטים לטובת רומני, והשאר (הרוב נוטים לטובת אובמה), מה שמקנה במפת האלקטורים יתרון של 3 לאובמה. מבחינתי בתרגיל המחשבתי הזה, כחול – אובמה, אדום-רומני, גם אם זה שברי אחוזים ובסטיית תקן.
אורן, תודה על שהסבת את תשומת ליבי לכך שבעצם כל הסקרים כעת זה LIKELY VOTERS. חמק מעיני לחלוטין.
אבל למרות נייט סילבר, שים לב שלמרות פי מפת הסקרים הנוכחית ברמה הפדרלית יש יתרון של 0.9% לרומני (ויותר בסקרים שדגמו מעל לאלף אשה ואיש ובעלי סטיית תקן קטנה יותר), ברמת האלקטורים יש בכל זאת יתרון (למרות שהוא של אלקטורים בודדים) לאובמה. אז לפחות ברמה הסטטיסטית – זה קורה גם עכשיו.
אהבתיאהבתי
העם בתדהמה , וכאן עסקים כרגיל.
אהבתיאהבתי
תדהמה. אחד המשחקים.
אהבתיאהבתי
קיבלתי מכתב היום מעמוס, עמוס שוקן זאת אומרת.
אני מתאר לעצמי שאני לא היחיד, בטח כל מנויי הארץ קיבלו או יקבלו את המכתב . למעשה כבר מספר חודשים שאינני מנוי על הארץ, לא ברור לי מדוע עמוס חושב שאני עדיין מנוי. כנראה זה הכח של חשיבה חיובית.
שווה לקרוא את המכתב כדי להבין מדוע הארץ לא יגיע לשום מקום טוב בקרוב. בפתיחת המכתב מנסה לשנע אותי מר שוקן כי הוא נאלץ להעלות בקרוב את מחיר העיתון ולי המנוי אין ברירה אלא לתמוך בעיתון אם אני רוצה בטובת המדינה שהיא טובת העיתון או ההפך
באמת עמוס???? התחלקת על משהו לאחרונה????
ככה תמכור עיתונים??
"אולי קצת יהיר מצידי לומר את זה" כותב המו"ל בפרץ של מודעות עצמית שלא ממש עוזר לו "אבל אני חושב שקיומו של הארץ וTHE MARKER חשוב למי שרוצה לחיות במדינת חוק מתוקנת, הוגנת לאזרחיה ואור לגויים בהתנהלותה."
כך, במילים אלו ממש כותב המו"ל היהיר על עיתונו, לא פחות . אם אני לא ממשיך להיות מנוי על הארץ אז כנראה שאור לגויים כבר לא נהייה….
תשמע לי עמוס… אני אקח את הסיכון אני חושב.
האם זו האסטרטגיה העיסקית החדשה של שוקן, העלאת מחירים תוך איום סמוי שהארץ הוא סוג של "תעודת ביטוח" לדברי שוקן וגם שותפות למען "ישראל טובה יותר,צודקת יותר, הוגנת יותר ובטוחה יותר".
אולי מר שוקן יחליט אם הוא רוצה לרוץ לכנסת וזהו?
שוקן נואש, כמעט אפשר להריח את היאוש מבעד למילים הגדולות על מדינה שהיא אור לגויים.
אור לגויים זה אחלה אבל ככה עמוס לא מוכרים עיתון, ככה אולי סוגרים אותו. הדברים גם נכונים למעריב. הפנייה הפתטית לציבור להתגייס ולעשות מנוי כסוג של אסטרטגיה עסקית שלא לדבר על הביזיון העיתונאי מהיום בבוקר הוא משהו שבאמת גורם לך להישאר בלי מילים.
אשתי מספרת לי על הפרסומת למעריב כי היא כמעט שכנעה אותה. אם רק היו מספרים שם על העיתונאים הטובים, הערכים שהעיתון רואה לנגד עיניו והמוצר האיכותי שהמערכת מוציאה מידי יום. זה לא קרה כמובן.
למה שייקרה בכלל?
אז עמוס תעלה את מחיר העיתון ותמשיך לשלוח לי מכתבים דמיוניים על השותפות ביני לבינך. שיישאר ביננו בלי שאף אחד ישמע, עם יכולות עסקיות כמו שלך אם כבר יציעו לי שותפות אני יעדיף את גלובס לדוגמא.
הרבה פחות יומרנות, הרבה יותר עיתונות. כמו פעם אתה יודע.
אהבתיאהבתי
הכותרת היום על האפרטהייד מטרידה. סקר של אירגון (ממומן על ידי האיחוד האירופי?) דיאלוג. מה הרבותא? השמאל הפוסט ציוני מטיף למדינה דו לאומית וציבור משלמי המיסים מודאג. זה נקרא אפרטהייד? הציבור לא רוצה יותר טפילים על הביטוח הלאומי וזה הגיוני ביותר אבל בשפה של הפרוייקט האירופי הכושל זה הקרא אפרטהייד. אבל למה זה בכותרת? למי הם מתחנפים? שמן על גלגלי האנטישמים? המדהים הוא ששוקן כל כך מנותק שזה נראה לו ״אור לגויים״. האם גרשום היה כל כך תמים?
אהבתיאהבתי
בוא לא נערב את גרשום בסיפור. גרשום האב היה חבר כנסת דווקא במפלגה ציונית ליברלית בימים שהליברליזים הכלכלי היה רחוק מלהיות חזון נפוץ והציונות לא הייתה קללה . מפלגה שהייתה מעין "שינוי" של לפני מספר שנים. שוקן הבן רחוק ממנו, בעוד האב עשה עיתון הבן עושה ביטאון. לא חושב ששוקן האב היה נותן לעיתון להתדרדר לסוג העיתונות שהארץ עושה כיום. מבלי לשים לב, או שמא במכוון הארץ החדש של השנים האחרונות עושה את מה שמקובל דווקא בטבלואידים נחותים מכל העולם, פשוט מתאים את החדשות והכותרות לאג'נדה של המו"ל תוך ניפוח הידיעה על מנת לשרת אג'נדה אותה המו"ל מעוניין לקדם, רק בפורמט של עיתון איכותי לכאורה. אם כבר אז בחדשות ז"ל עשו את זה הרבה יותר טוב.
אהבתיאהבתי
מסתבר שבקרב המדגרה התת תבונית בבלוג, יש העדפה ברורה לפולק על פני הדמוקרטיה. מזמן לא הייתי כל כך גאה בכל אדום. נו, שכל של בהמות אך מסוגלים ללחוץ על כפתור.
בקשר לזמן הבלוג, עלייך להתחשב בחסרי החוליות המחכים לתגובות באתרי החדשות בכדי להעתיק אותן.
אהבתיאהבתי
גם אני נחנקתי קלות מהניסוח של מפיץ הנאציפיקציה הגדול בישראל. הרחק למטה מסתתר פירוט החיוב החודשי בטבלה חיננית. קפקא מאחוריך.
אהבתיאהבתי
לפתע הבחנתי בכך שולווט עצמה (ורק היא) פטורה מהקיש-קיש לייקיא. יפה מאוד – התחלה טובה.
אהבתיאהבתי
מקרה של לפתע די ממושך. מסביר למה קיים הכתום ברמזורים.
אהבתיאהבתי
סטטיסטיקה או לא, פוסט שמופיע ב-8:00 בבוקר מאוד מרגש מבחינתי, אני משערת שמי שנכנס באופן קבוע פשוט לא שם לא או התרגל להכנס בשעות מאוחרות יותר.
מצד שני, אני מעדיפה שלכולם, כולל אותך, תהיה שנת לילה טובה ומוצלחת. מילא להשאר ערה עד 2, אבל להתעורר ב-4?
אהבתיאהבתי
:] לא נשארתי ערה עד שתיים.
שנת הלילה שלי הייתה
23:00-02:00.
קמתי לכתוב, ויצאתי לדרך ב-05:00.
אהבתיאהבתי
השל"מ סביר -בהנחה שלא מדובר במקרה יוצא דופן. לידיעה: מצנפת לילה, פיג'מה פרחונית ושעון רדיו מורידים ניקוד.
אהבתיאהבתי
טמקא לראשונה נותן מקום מרכזי לבעיה המרכזית של תושבי המושבים והקיבוצים. אממה- אף מילה על פשיעה לאומנית ובלי סטטיסטיקה שתשלים את התמונה. לחיי העקביות.
אהבתיאהבתי
א. אפרטהייד איננה המילה הנכונה לתאר את המצב. זה נאמר כבר אלף פעמים, גם עעל ידי אנשי שמאל ואשכרה אנשים שפעלו תחת משטר האפרטהייד בדרום אפריקה. אבל כשיש סיסמה שמצליחה להכפיש יפה את ישראל, העובדות הן רק הקצף של הקפה לקישוט. הארץ מאבד כך את קוראיו, אך משמר את תודעת האליטה שנגעלת מהלבנט אותו היא מחבבת לסקור.
ב. ייתכן שהיציבות במספר הקוראים היא לא משום שאין הבדל בין איכות הפוסטים, אלא משום שהם סומכים עלייך שהקיצור בפוסט הוא זמני. אם זה יהפוך להרגל, ייתכן שתראי ירידה. ובאופן אישי: גו v! את לא מתאמצת לשווא.
אהבתיאהבתי
אה? מי דיבר על האורך? לא שמעת שהאורך לא קובע?
דובר על שעת עליית הפוסט.
אהבתיאהבתי
פוטס מסאג', אבל רק ארוכות.
אהבתיאהבתי
תתקן לבד.
אהבתיאהבתי
נופ, זו טעות מקובלת בעדתי. ההיא יכולה לתקן כאוות רגלייה.
אהבתיאהבתי
נו, שמישהו יזביר לו.
אהבתיאהבתי
חשבתי שיש קורלציה בין שעת ההעלאה לבין האורך, כי בימים שאת מעלה מוקדם את גם צריכה לזוז לעסקייך.
את מטורפת, בחיי. 2 בלילה? לא עדיף, כקרייני החדשות, להקליט הכל מראש?
אהבתיאהבתי
V, את צריכה חתול כזה.
ואולי החתול המשתין מנסה להגיד לך משהו.
אהבתיאהבתי
מתנחלות ברשת נשמע מיושן, מחבלות בקשת זה פורמט שיכול להמכר באמריקה.
אהבתיאהבתי
אפרטהייד מעמד האישה וגזענות נכנסו לים. ישראל טבעה.
אהבתיאהבתי
מבחינת ההלכה היהודית זכויות אדם הן מנהג עכו"ם, אך יש היתר מיוחד להשתמש בהן לצרכי תעמולה, חרפה.
אהבתיאהבתי
הפגנת בורות בכל הנוגע לתנ"ך. חפש את המקור לחוקי ההעסקה וחופש הפרט בעידן המודרני. כנאור אמיתי תמשיך להתעלם מסחר עבדים ועסקת קטינים שעדיין מתקיימים במדינות האסלאם ולמלמל אפרטהייד. מוחמד עדיף בעיני על נאורים דימוקלו, אומנם נכשל עם ה- copy paste, אבל לפחות זיהה את המקור.
אהבתיאהבתי
בא נראה, והיה ואחליט למכור את בתי :
כנראה שאתה צודק, לינקולן לא היה מנסח את זה טוב יותר.
אהבתיאהבתי
מן המפורסמות שלינקולן לא ביטל את העבדות והציטוט שהבאת מוציא דברים מהקשרם והמסר העיקרי:
כִּי תִקְנֶה עֶבֶד עִבְרִי, שֵׁשׁ שָׁנִים יַעֲבֹד; וּבַשְּׁבִעִת–יֵצֵא לַחָפְשִׁי, חִנָּם.
הקשר בין גישתו של לינקולן לעבדות והחוק המקראי דווקא מעניין. שניהם ראו בעבדות תופעה בלתי רצויה וניסו לנהל את הבעיה בהתאם לנסיבות- במקום לצאת באיסור שלא יחזיק מים. לינקולן בילה הרבה זמן עם התנ"ך. תחביב מומלץ לכל הנאורים.
אהבתיאהבתי
להודיע לנדב פרי להזהר. מסתבר שהכסא ליד רביב דרוקר הוא כסא משגר לפוליטיקה.
אהבתיאהבתי
איני יודע כמה קוראים בכל יום (ניחוש פרוע: 4 ספרות), ובטח שאיני יודע כמה קוראים ביום שעולה בחצי היום.
עבורי החולא"י זו שאלה רק כמה הוא טרי ביחס לקפה של הבוקר…
אהבתיאהבתי
חולא"י?
אהבתיאהבתי
פעם אחרונה שבדקתי ניו ג'רזי עדיין מחוץ לארץ ישראל.
(ניערתי חוצני מהחוּצניק).
אהבתיאהבתי
אה. הכל כי לא שמת תמרכאות במקום הנכון. חו"לאי.
אהבתיאהבתי
שוב שמים עובדי מעריב את עצמם לפני קוראי העיתון. עמוד השער נותן תחמושת נוספת למבקרי העיתון.
אהבתיאהבתי
מעניין למה יהודים במדינת ישראל מתנגדים למתן זכות הצבעה לבני העם האויב המר שלהם מזה 100 שנה בערך.
אין זאת אלא גזענות.
אפרטהייד!!!
אהבתיאהבתי
אזהרה: ציניות!
————
והערבים הפושעים האלה, נבלות כולם, לא מגיע להם בכלל ייצוג בכנסת, ושישארו עם ביוב מהמאה ה-19. הם כולם מחבלים ששונאים את המדינה
בכלל, אנחנו העם הנבחר, וזו היא ארץ אבותינו, איזו זכות בחירה יש להם.
ברור.
אה, ואני לא גזען.
אהבתיאהבתי
אתה לא מכיר מלחמות בין שני עמים על חלקת ארץ? הרי ההיסטוריה מלאה בכאלה.
זה אומר שהם גזענים אחד כלפי השני? לא. רק שיש להם מחלוקת לא פתורה ושבחרו לנסות לפתור אותה במלחמה.
מה לא תקין בזה?
זה קשור לשנאה? לדה-הומניזציה וכיו"ב?
כמובן אפשר וסביר שחלק מהאנשים בכל צד יבחרו לשנוא או לעשות דה-הומניזציה לצד השני. זה טבעי ביותר למרות שזה לא דבר ראוי.
אהבתיאהבתי
פלסטינאים אזרחי ישראל לא חיים תחת אפרטהייד אבל יש פלסטינאים שסובלים ממנו.
אהבתיאהבתי
בוודאי, מלחמה – פתרון הומני לכל דבר. ללא קשר לשנאה, או דה-הומניזציה. ממש. על מי אתה עובד?
(אתה מכיר אדם שמסוגל לירות למוות במי שהוא מכיר את אבא ואמא שלו, את הילדים הקטנים שמחכים לו בבית והאשה האוהבת, לכוון לגולגולת ולסחוט את ההדק, פוף. בלי בעיה.
בחיים שלא. אין מצב, אף אדם בריא בנפשו לא יהיה מסוגל. זה אגב כלל ידוע במצבים שמכוונים עליך כלי נשק, לגרום לתוקף להכיר בך כאדם בדיוק כמוהו).
כל חייל שיוצא ומחסל אויב (לא עוצר, בודק, חושד או מונע – מחסל, הורג, טובח, שוחט, מוציא להורג או מציל נפשות), חייב להיות או מנותק רגשית או פסיכופת.
מעתה אמור: מלחמה פירושה שנאה ודה-הומניזציה. אין מה לעשות, זו עובדה: הכיבוש משחית.
ואגב, אני אישית מעדיף להיות מושחת חי מאשר אדם הגון ומת.
אהבתיאהבתי
1.מדינת כל גזעניה מתבקש פה.
2. זוכרת את שירן. אחרי שהיתה קבורה 100 שע' מתחת להריסות אמרה למחלציה דרך המקרופון הרגיש שהוכנס לאזור המצאה שהיא מתתביישת לצאת כי היא ללא בגדים.היא איבדה את אביה, אחיה התאום וסביה. חתיכת אירוע. האם את מוישיק הילד החב"דניק שהוריו נרצחו בהודו לא יזכרו, או בת משפחת פוגל מאיתמר?
אהבתיאהבתי
אם יזכרו כאן כל אחד שאירע לו אסון מסוג כלשהו, כל יום יהיה יארצייט. מה אני מדבר… כל שעה תהיה יארצייט
אהבתיאהבתי
זה בדיוק מה שקורה. אינך יכול להזכיר את כ'ג יורדי הסירה ולא לציין גם את עולי הגרדום.
אהבתיאהבתי
אין סיבה להתאמץ את אומרת, טוב את לא מספרת לנו מה הסטטיסטיקה כדי שנוכל גם אנחנו להביע דעה. אני אוהבת את השעה המוקדמת שהפוסט שלך מגיע, כמובן לא מדובר על ארבע וחצי אבל 7 או 8 בהחלט מתקבל בברכה.
מוזר שרק היום "גילו" שיש אפרטהייד בישראל או שעד היום טרם הלבישו את האפלייה באחוזים. אגב זה לא רק נגד ערבים יש אפלייה (המילה אפרטהייד לא מתאימה כאן) גלויה ובוטה נגד המזרחיים ומי שאומר שזה כבר לא קיים פשוט מתעלם מעובדות בשטח.
אהבתיאהבתי
במילים פשוטות: שעת העלאת הפוסט לא משנה את כמות המגיעים אליו ביום נתון.
רק להשכלתך: כדי שפוסט הכולל התייחסות, ולו מינימלית, לאירועי הבוקר/לילה יעלה בארבע וחצי בבוקר הייתי צריכה להתחיל לכתוב בערב הקודם ולקום בשתיים בלילה ולכתוב עד ארבע וחצי.
ברור שלא עשיתי זאת סתם, אלא מאחר שהייתי צריכה לצאת מהבית בחמש.
כדי שפוסט יהיה מוכן בשבע-שמונה אני צריכה לקום בארבע בערך.
אהבתיאהבתי
"עבודה קשה" אינה מעלה שראוי להתברך בה, לדעתי
אהבתיאהבתי
רק עניתי לנורית. לא התכוונתי להתגאות.
אהבתיאהבתי
אני דמיינתי אותך כאשת יאכטות ושמפניה הנותנת ליטוש אחרון לפוסט שכתבה העוזרת האישית. אם קט מארנל לא היתה בהפסקת כתיבה היתי פורש. אני לא מעוניין בהליכה לנמלה, שפרי דרכייך.
אהבתיאהבתי
משווה ומעלה. יש אפליה בוטה נגד חנונים על ידי דוגמניות שמעדיפות כדורגלנים.
אהבתיאהבתי
אז היא קמה מרצונה בארבע בבוקר, זה לא הופך אותה לחנונית גמורה, אני מניח שיש הבטים שמפצים. חוץ מזה לא בטוח שהנ"ל מחפשת דוגמנית. בקיצור אתה ממשיך לשחק סוליטר.
השמועה מספרת שיונים מעדיפות חיילים זקנים, סוג של אפליה מתקנת חיובית ורצויה.
אהבתיאהבתי
אובג'קשן! שוב לא הוכח הקשר בין התגובה למציאות.
-הרי היון, כדורגלן מפורסם (עם בעיית חמצן קלה) אינו מסוגל להבחין בדמויות אחרות מלבד קהל הדוגמניות הפוחזות שמקיף אותו ללא הרף.
-ככתוב שחור על גבי מסך: מלכת הכוורת קמה ב-2 בלילה ולא בשעה 4.
-אדם לא הופך לחנון בגלל השכמה. השל"מ האישי (שעת לינה ממוצעת) הוא שקובע. ראה דיני גידול תלמידים, פרק ג'.
בית המשפט התיר לנאשם להמשיך בתגובות מהסוג הנ"ל כל עוד יימנע מהבאת קישורים שהפילו את השל"מ של רבים וטובים.
אהבתיאהבתי
התגובות שלי אינן משפט הנדסי הזקוק להוכחה. המציאות, כשאני מפתה אותה בקסמי (ובסופט דראגז), נענית לקשר.
דוגמניות לא היו מפתחות פוחזנות אילו היונה היה מצפה להן בקצה המסלול, ולא מבזבזות את זמנן על גרגרן המעדיף מאכלים נוטפי שומן.
על המסך שלי ירוק על גבי שחור כתוב ארבע. דינים שופטים ואובג'קטוארים לא נמנים אם הגופים שאני מכיר בקיומם.
אם יש בעיה בקישורים תפנה לראש המדור, שיחבוט בחז"ן.
אהבתיאהבתי
אוף איתכם
מדובר בשני מצבים שונים: אחד ג'נרלי ואחד המתייחס לאתמול.
לא חנונית ולא משהו דומה. סתם פריק אוף נייצ'ר.
אהבתיאהבתי
אז יום אחד לא נחת בין שתיים לארבע, ואת רצה לספר לחבר'ה (שקוף שההתייחסות להיקף החשיפה היא אמתלה להתרברבות). פריקית של חוג חובבי טבע חנונים.
בכל מקרה,, רשמתי לעצמי לא לבנות על פלח השוק של חמש וחצי עד שמונה. בפ"ד.
אהבתיאהבתי
צרכן החגיגת שמפריש קישורים חלומיים לוקה בהבנת הכתוב ומצוי בסכסוך מתמשך עם המציאות. חוששני שהליקוי מדבק. שעת פרסום הפוסט לא קובעת, רק השל"מ מעיד על הנחתום.
אהבתיאהבתי
אני משוכנע שבתקופה שהבלוג קושט בתמונה למעלה מימין, הוא היה נושא לדיון נרחב בחדרי הלבשה של מגרשי כדורגל.
אהבתיאהבתי
היו בעיקר דיונים על המופע של ריבר דאנס ותרגול קבוצתי בנעלי פקקים (בלבד) -אבל לא ראו כלום. הרבה אדים.
אהבתיאהבתי
כדורגלנים ישראלים מתעוררים מאוחר, העמלנית קמה בארבע, על אף מאמצי האוטוסוגסטיה, לא נרשמה התאמה. אולי הפרש השעות יתאים לשחקני רוגבי ניו זלנדים חובבי ריקוד.
אהבתיאהבתי
חל שיפור ניכר בקישוריך (הבאתי לכאן במו ידי). צפה לגדולות.
אהבתיאהבתי
אני אביא את הקישור הזה על מות המגזין, או את זה על תוקפנותו של האוטר.
אתה לא באמת מצפה שארד לרמה שלך, ילד.
אהבתיאהבתי
עיניים לכם ולא תראו…
אהבתיאהבתי
האם יש כאן מישהו שניגן באינדינגב?
אם כן, האם קיבלתם תשלום והחזר הוצאות נסיעה?
אהבתיאהבתי
למי אכפת משירן פרנקו? מה היא עשתה בחיים חוץ מלהישאר בחיים?
השאלה שבאמת מטרידה אותי… טוב, בעצם יש שתיים. אה, שלוש:
1. האם שירן פרנקו התארסה לבח"לה לפני הנישואין?
2. האם הוא כרע ברך ושלף קופסונת שבתוכה שייבה און דה רוקס?
3. מה עם ברונה, הילדה הברזילאית? ודאי כבר יש לה נכדים?
אהבתיאהבתי