חרבות ברזל, היום ה-22 למלחמה, 28.10.23

אצבעות שחורות
בגלגול הקודם של הבלוג (2006-2015) היה מדור אהוב שאותו הייתי כותבת בשבתות, הנקרא אצבעות שחורות. למה ככה? כי האצבעות היו משחירות מדפדופיי בעיתונים המודפסים כבדי המשקל. אני כבר מזמן-מזמן-מזמן לא קוראת לחלוטין עיתוני נייר ואת החדשות ברשת צרכתי עד 7.10 במשורה ובגועל.
רק שכזכור, הבלוג קם לתחייה בגלל חרבות ברזל. עכשיו אני לא עוסקת (כמעט) בביקורת תקשורת, אלא רק בסיכומים יומיים (בינתיים, אולי מתישהו אעבור לפעם ביומיים או מה), בהשתדלות, עם מגוון דעות, ככל שיש. זו תרומתי למאמץ המלחמתי.
לסיכום, זו גרסה מיניאטורית של אצבעות שחורות, כי ממילא, כל יום הסיכום נרחב ביותר.
הסיכומים מתבססים בעיקר על התקשורת הכתובה ומנותקי אולפנים/ טלוויזיות.

הפלישה לרצועה
דו"צ הכריז על הרחבת פעילות כוחות היבשה ובצל הרעשה ארטילרית והפצצות כבדות דווח על קרבות בצפון ובמרכז הרצועה. צה"ל אישר שכוחותיו פועלים בתוככי הרצועה. גורמים אמריקניים: נראה שמדובר בתחילת הפלישה. אז זהו זה. זה כבר קורה.
על שניים החושבים שזו טעות ושישראל עוד לא ערוכה לכך, בהמשך פוסט זה.

ח"א תקף בשישי בערב (27.10) באופן נרחב בצפון־מערב העיר עזה, תקיפות בתת-קרקע ותשתיות טרור.

בהמשך לפעילות ההתקפית בימים האחרונים, גם כוחות היבשה הרחיבו את הפעילות הקרקעית בשישי בערב.

שישי, 22:00 – הפלסטינים מדווחים על פלישה קרקעית ישראלית לרצועת עזה. טנקים ישראליים פלשו. מתעמתים איתם.

שר ההגנה האמריקני לויד אוסטין שוחח עם שר הביטחון יואב גלנט והדגיש בשיחה את "חשיבות השמירה על אזרחים" במהלך הפעילות.

שר החוץ האיראני, חוסיין אמיר עבדוללהיאן, איים כי "לוחמים לבנונים ופלסטינים הנאמנים לטהרן מוכנים 'עם האצבע על ההדק' לקראת המבצע (של ישראל בעזה)".

(26-27.10), כלי טיס מסוג "דוהר שמיים"* נפל ברצועה כתוצאה מתקלה טכנית. אין חשש לדלף מידע והאירוע מתוחקר.
*גויס ב"שומר חומות" ע"י יחידת זיק של התותחנים. הכטמ"מ הלזה נושא מצלמות ברזולוציות הגבוהות ביותר שיש כיום בצה"ל. הוא גדול בהרבה מאחיו, "רוכב שמיים". מותקנות בו יותר מערכות והוא מסוגל לשהות באוויר זמן רב יותר בשקט מופתי מעל המטרות. מצויד במצלמות ראיית לילה ויודע לסמן מטרות לכוחות היבשתיים ולאוויריים.

לוחמי שייטת 13 פשטו (26-27.10) מהים בדרום רצועת עזה. הושמדו תשתיות חמאס. בנוסף פעלו במתחם המשמש את כוחות הקומנדו הימי של הארגון. בתקיפה השתתפו כלי שיט נוספים של זרוע הים וכלי טיס.

המצב בצפון
לחימה. אי אפשר לקרוא לזה אחרת. סוללות תותחים מגיבות בירי ארטילרי לירי של מחבלים משטח לבנון אל מוצב צבאי באזור אביבים ולעבר היישוב משגב עם. לא היו נפגעים.

ווטסאפ ניר עוז
הדבר הכי מזעזע שתקראו בסו"ש, מתוך 7 ימים: חלק מ-600 ההודעות בווטסאפ של חברי "הפרלמנט של ניר עוז" מ-7.10 (רענן שקד). עיצוב מדויק. אף שכבר קראנו דיווחים כאלו, יש למסה ולהגשה אפקט אחר. כבר כתבתי ב-19.10 על האפקט של ווטסאפ ככומר וידוי לשכיב מרע. והנה זה כבר קורה. במדוקדק ובמדויק כמו שצפיתי. וזה מדהים.

נפילות, שישבת
רקטה פגעה בקומה הרביעית בבניין בדרום ת"א. ארבעה פצועים בינוני-קל. באחת הדירות בבניין פרצה שריפה. הדירה שספגה פגיעה ישירה הייתה ריקה מאדם.
נפילה נוספת בדרום העיר לא פגעה באיש.

בניין מגורים, בית פרטי ואתר בנייה באשקלון נפגעו ישירות מרקטות בירי אחהצ"י שישי לעיר.

איו"ש
-כוחות צה״ל, שב״כ ומג״ב עצרו מבוקשים החשודים בטרור והחרימו אמל"ח באוגדת יו"ש. נעצרו 36 מבוקשים, מתוכם 17 פעילי חמאס.
-בפעילות לסיכול טרור בעיר ג'נין של חטיבת מנשה פעלו כוחות הנדסה ולוחמי ימ״ס איו״ש ומג״ב. מחבלים ירו והשליכו מטענים על הכוחות שהשיבו באש. בחילופי האש חוסל אייסר אל-אעמר, מחבל בג'יהאד האסלאמי הפלסטיני, תושב מחנה הפליטים ג'נין.
-בקלקיליה שבמרחב חטמ"ר אפרים הוחרם ציוד ונסגרה חנות שעסקה בפעולות הסתה ותמיכה בטרור.
-מפקד פיקוד המרכז חתם על צו החרמה והריסה לביתו של צלאח אלעארורי בכפר עארורה, מראשי חמאס.
מתחילת המלחמה נעצרו כ-1,030 מבוקשים באוגדת יו"ש וחטיבת הבקעה והעמקים, מעל 670 משויכים לחמאס.

צה"ל הרס בלילה שעבר (26-27.10) חנות הלבשה תחתונה בקלקיליה שלעגה לנערה חטופה ישראלית. החנות VictorIas Lingerie פרסמה בעמוד האינסטגרם שלה תמונת חטופה ישראלית, לבושה בפיג'מה עם הכיתוב: "קנינו פיג'מה לחיילת הישראלית" עם צחוק מתגלגל.

חטופים
מספרם עלה ל-229. איך המספר עולה? אמ;לק לפוסט של אתמול: כשנאספים עוד פרטי מידע כמו איכוני סל' או שיחות או חפצים. יש מצב שהמספר יגדל ובמקביל יקטן מספר הנעדרים בעקבות פשיטות צה"ל לרצועה.

כלכלה
סמי פרץ במארקר בקריאה לשראוצר: איך נגדיר לבצלאל סמוטריץ', ולממשלה את המדיניות הנדרשת? ובכן, פתח את הקופה. שחרר כסף לאנשים. אל תעשה חשבון. במלחמה הזאת – תוצאה של מחדל חמור של הממשלה ומערכת הביטחון – יש הרבה חללים, אלפי פצועים בגוף, עשרות אלפי פצועים בנפש, והרבה מאוד אנשים שנפגעו בכיסם ועלולים להתרסק: משרתי מילואים, עצמאים זעירים ושכירים, עסקים קטנים ובינוניים ועוד, במאמרו.

אפשר לסכם בשלוש מילים: מערך החירום בישראל כשל. אני לא מחדשת כלום וברור שאלמלא ההתגייסות של כל המדינה, עשרות אלפים היו עד היום בלי בגד לגופם ובלי מזון לפיהם. אור קשתי בהארץ מפרט.

עזתים
צוותי הסהר האדום הפלסטיני בעזה מדווחים שהם מנותקים לחלוטין מחדר המבצעים ברצועה בשל נפילת רשתות התקשורת והאינטרנט. "הפרעה זו פוגעת בשירות הקשר המרכזי ומעכבת הגעת אמבולנסים לפצועים", נמסר.

מפקדת הטרור המרכזית של חמאס ממוקמת מתחת לביה"ח המרכזי בעיר עזה, שיפא. יש שם מספר מתחמים תת-קרקעיים המשמשים את ראשי חמאס ומנהרה המגיעה לביה"ח ומאפשרת כניסה למפקדה גם בדרך נוספת.

המודיעין של החמאס
גור מגידו והגר שיזף בהארץ על כל מה שהחמאס ידעו. וזאת, בזכות אוסף תצ"א שהמחבלים שכחו בניר עוז. תצ"א אחד מתאר את חלוקת הגזרות בין כוחות חמאס בקיבוץ. צוין כי "הפלישה תיעשה דרך הגדר של הקיבוץ ולא דרך השערים שמול המטרות, שהן ריכוזי האוכלוסין". ממכלול החומרים עולה שהתכנון היה לתקוף דווקא ביום חול, כשאנשים עובדים ונמצאים במפעל הצבע נירלט, שסומן כיעד. במפות סומנו חמ"ל החירום של הקיבוץ, יעד שעשוי לענות להגדרה של "מזכירות הביטחון" וגם נקודה בקרבת ביתו של רכז הביטחון, שחר בטלר.
צה"ל טען בתדרוכים לעיתונאים בימים האחרונים שחמאס ידע את מיקום בתי רכזי הביטחון בקיבוצים השונים ותכנן לפגוע בהם. בטלר נתקל במחבלים מול ביתו ב-6:30 לערך. הוא ניסה לחבור לחבריו לכיתת הכוננות ונכשל. נאסר עליו להתראיין לכתבה בשל כפיפותו לצבא, אך חברי הקיבוץ מספרים על קרב יריות ממושך עם המחבלים, שבמהלכו נפצע קל ונסוג מדמם לממ"ד עם משפחתו. כיתת הכוננות תפקדה ללא מפקדה.
המפות של חמאס מעידות על היכרות קרובה עם שטח הקיבוץ ועל רמת איסוף מודיעין מרשימה. לדוגמה, סומנה נקודה שבה נכתב "רדאר ראדא". הכוונה היא למכ"ם מערכת צבע אדום של "ראדא תעשיות טכנולוגיות", חברה המספקת למערכת הביטחון מכ"מים למערכות צבע אדום נגד פצצות מרגמה.
מגלישה לאתרי מפות ישראליים גלויים עולה שחלק גדול מהמידע שבמפות המחבלים כמו מיקום מקלטים, מיגוניות או מכ"ם של כיתת ברזל מגיע משם. אבל זה לא מסביר הכל.
אחד הפרטים הלא קשורים לכאורה לנושא הכתבה, אך מטרידים עד מאוד הוא שמה שקרה בקיבוץ הוא בבחינת חור שחור בצה"ל כרגע: "ככל הידוע, צה"ל כלל לא ניהל קרב עם המחבלים בשטח הקיבוץ. תושבי הקיבוץ מספרים שהפסיקו לשמוע את קולות המחבלים סביב 14:00 ושהצבא הגיע כשעה מאוחר יותר", כותבים החתומים.
כך או כך מסכמים החתומים על הכתבה, "חמאס ידע לאסוף את המידע, לייצר את פקודת המבצע ולחלוק אותה עם אלפים ממחבליו, הכל מבלי לאבד את אלמנט ההפתעהעיקרי פקודת המבצע אפילו נכתבו, נערכו לכדי גרפיקה מסודרת.. התיאור המדויק… ישב על מחשבים כלשהם ואפילו נשלח לדפוס. כל זה קרה מתחת לאף של 8200 ושל השב"כ".

גיבורים
שלמה רון מנחל עוז יצא מהממ"ד שבו התחבאו חנה רעייתו ובנותיו ונכדו האהובים. הוא התיישב בסלון ביתו וחיכה לרוצחים. כשהגיעו ראו אדם מבוגר בכורסה לבדו והוציאו אותו להורג. ערירי, חשבו והמשיכו בדרכם. זו הייתה תוכניתווהוא מימש אותה וכך הציל את משפחתו; כולם נשארו בדממה בממ"ד. נקבר בקבוצת כנרת. ליד רחל המשוררת. ליד נעמי שמר (דניאל חקלאי, ובהרחבה).

דובר זק"א, מוטי בוקצ'ין, התמוטט אחרי שבועיים בשטח ואיבד את הכרתו. הוא מאושפז בבילינסון.
פסקה לא מחרידה מהכתבה: "כל הציוד שהיה בימ"ח שלנו, ואמור היה להספיק לארבע שנים, התכלה בשלושה ימים. ורק אחרי שהתחננתי לעזרה, לניאדו תרמו לנו חלוקים שנשארו מימי הקורונה, בעל מפעל לייצור מסיכות נידב לנו 300 מסיכות פה מיוחדות עם פיח למניעת ריח. מפעל לייצור כפפות צייד אותנו בארגזים. את התקציב אנחנו מבקשים רק בשביל המתנדבים, שכלום לא ייחסר להם בעבודה ויוכלו לתת את המקסימום שהם רגילים לתת". תרומות לזק"א פה.

בחירות
מסקר מעריב שנערך לפני שבוע עולה ש-80% חושבים שביבי צריך לקחת אחריות על זוועות 7.10.
לשאלה מי מתאים להיות רה"מ יש תשובות זהות כבר שבועיים: בני גנץ עם 48%, נתניהו עם 28% (ו־24% אינם יודעים).
רוב הישראלים (65%) תומכים בפעולה קרקעית נרחבת ברצועה, 21% מתנגדים ו־14% חסרי דעה. אין הבדל בשאלה זו בין מי שהצביעו לליכוד לבין מי שהצביעו למחנה הממלכתי או ליש עתיד בבחירות 2022.

קצת אחרת
החוקר אליהו יוסיאן*, "איש ימין, תומך נלהב ברפורמה המשפטית" כדבריו (ב-X), על דע את האויב. בכל מינוי פורמטים.
מתחילת המלחמה ועד היום עסקתי בסגידה לאלוף (מיל.) יצחק בריק, אבל ליבי רחב ואני מוסיפה אליו את יוסיאן, בעל תפישת עולם ייחודית, שמדבר עברית יוצאת דופן (שלמד בגיל מאוחר אם הבנתי נכון) במבטא ילדותו ושופך אור על היחסים במרחב בנקודת מבטו ומחקרו.
הוא לא ליברל, הוא בעד נקמה (בקישור: ריאיון איתו בערוץ TOV, אחד מרבים) ומזהיר מפני מלחמה כוללת בשיתוף איראן, ארה"ב, סין. מופרך?
*נולד באיראן ב-1980, עלה לארץ ב-2003 "בדרך לא דרך". חוקר את איראן שלאחר המהפכה. על פועלו ביחידת 8200 זכה בפרס ביטחון ישראל על משהו שלעולם לא נדע. חוקר במכון משגב לביטחון לאומי ולאסטרטגיה ציונית.

משהו שהצחיק אותי: אומר שצריך ללמד בבתי ספר ישראליים את ההבדל בין אמנת חמאס לאמנת פאתח, "כי חייל שמתגייס בגיל 18 צריך להבין". הוא עלה לישראל בגיל 23 אחרי 12 שנים במערכת החינוך המוסלמית באיראן (+תואר בהנדסה) ולכן לא יודע שילדים בבי"ס ישראלי לא יודעים לקרוא עברית עד גיל מתקדם, ושבריק (ע"ע) סיפר בריאיון (ר' דבריי בראשית המלחמה, בעמוד בפייסבוק) ששאל חיילים באיזה מדינות מוקפת ישראל והם לא ידעו. אז ללמוד את שתי האמנות:) בדיחה עצובה.
"צריך ללמד אותם את מפת המזה"ת, שהכל מבוסס על דת ולאום".
מה אנחנו צריכים לעשות? לנצח. חותמים איתנו הסכמי שלום כי אנחנו יודעים לנצח. ניצחון מביא שלום.

מפֹה – לא חייבים להסכים – אבל אי אפשר שלא להקשיב/לקרוא:
אומר שצריך לדבר עם האויב בשפה שלו ולא בשפת הסושי. נקמת דם. עין תחת עין ושן תחת שן. או בשפתו: אנחנו צריכים להסתכל מזרח תיכונית ולהתנהג מזרח תיכונית. לילה ראשון (שאחרי הטבח, ד"ש) היינו צריכים להוריד 50 אלף עזתים. יום למחרת, כשאנחנו מתחילים לקבור את יקירינו, שם, יתחילו לקבור את יקיריהם. זה נקרא להישאר בפיפטי-פיפטי. זה מה שבן גוריון הציע (הכוונה ליחידת הסירוס שהקים ב.ג, שסירסה ערבים שאנסו. הוא לא חיכה להחלטות בית משפט, ד"ש)… למה בן גוריון ידע? כי הוא סובייטי (למעשה הוא נולד בפלונסק שבפולין, אז בתחום האימפריה הרוסית, ד"ש). למה אני יודע? כי אני איראני. חלק שני, אסור להיכנס כניסה קרקעית. לאן אנחנו ממהרים? חודש, להוריד מים, חשמל, גז אוכל, מחסור מוחלט. תן להם לגמור הכל (זו הגישה של בריק, להתכונן חצי שנה, ד"ש). הג'וקים האלו שקוראים להם שאהידים יצאו מהמנהרות, הוא צריך לשתות משהו… בחודש הזה מחסור מוחלט… והפצצות אוויריות. תשטח. זה נקרא מלחמה דגם איראני וסובייטי. אח"כ תיכנס. אבל מה, אי אפשר לעשות שום דבר, כי סרגל ערכים שלכם הוא שונה.

מה קורה עם מהגרי העבודה?
יהל קורלנדר, המומחית מספר אחת במדינה לנושא: "נושא מהגרי העבודה התאילנדים בחקלאות עלה לכותרות לאחרונה עקב מצוקת החקלאים בדרום ובצפון, והמספר הגבוה של החטופים התאילנדים בעזה. בתחילת השבוע התכנסנו בזום להציג את עצמנו ולסכם את הפעילות שלנו עד עכשיו. אנחנו, פעילים ופעילות בשטח ונציגי ארגונים, מסייעים נפשית, רפואית, משפטית, ובכל צורך שעולה. ניסחנו בוובינר את האתגרים העומדים בפנינו עכשיו ובעתיד הקרוב".

דסק החוץ
באחת ההפגנות הפרו-פלסטיניות הגדולות ביותר עד כה בניו יורק, המוני מפגינים מילאו הלילה (27-28.10) את תחנת הרכבת האייקונית של העיר, גרנד סנטרל ושיתקו את המתחם שבו עוברים מדי יום 750,000 נוסעים. המחאה אורגנה על ידי הארגון היהודי האנטי-ציוני "קול יהודי לשלום" וכמה מהמפגינים אף עטו כיפות והתכסו בטליתות. הם התיישבו ברחבה המרכזית של התחנה וסירבו להתפנות. מאות נעצרו.
הגיעו מפגינים רבים מהצפוי בגלל הדיווחים על כניסה קרקעית לעזה. יום קודם, פרו-פלסטינים מילאו את וול סטריט וצעדו לכיוון בניין העירייה. הם הקרינו כתובות ל"שחרור פלסטין" על בית המשפט ושרפו דגלי ישראל וארצות הברית. מנגד, בטיימס סקוור, ברחבי העיר ובערים שכנות הוקמו שולחנות ריקים בדומה לזה שברחבת מוזיאון ת"א (דניאל אידלסון, ווינט).

ביידן הצהיר כי ארה"ב "מוכנה לפעולות נוספות" בעקבות המתקפות האחרונות של מיליציות פרו-איראניות נגד הכוחות האמריקניים בעיראק ובסוריה. בהוראתו מטוסי קרב תקפו ב-27.10 מחסני נשק ותחמושת במזרח סוריה המשמשים את משמרות המהפכה של איראן ואת אותן מיליציות.
אזהרתו נכללה במכתב ששלח ליו"ר של בית הנבחרים האמריקני, מייק ג'ונסון, שמסר מוקדם יותר הלילה כי שוחח עם נתניהו. "בית הנבחרים עומד לצד ישראל והדגשתי בפניו את תמיכתנו האיתנה", צייץ ג'ונסון. בחירתו השבוע של ג'ונסון לתפקיד תאפשר לקדם חבילת סיוע צבאי לישראל.

BBC מסכם בעמוד הבית את האירועים, במעין ציטוטים מהתקשורת הישראלית וגם מהודעת חמאס על מספר ההרוגים.

ערבים זה לזה
2,000 חרדים ביקשו להתנדב לצה"ל.

מחפשים דרך לתרום? עזרו לחקלאי העוטף. רשימה של המשקים הזקוקים לעזרה.

ד"ר שמואל חרל"פ ורעייתו ענת יעניקו 120 מיצובישי ספייס סטאר לארבעה מקיבוצי עוטף עזה שנפגעו.

מה ברשת
הוראות בטיחות:
-קיבלתם שיחה בווטסאפ מחו"ל שמיד התנתקה? לא מכירים את המתקשר? לא לענות.
-לחסום את המספר.
-לדווח בכפתור "דיווח".
-לא ללחוץ על קישורים או קבצים.
-לא למסור שום פרטים אישיים.

טינדר מלחמה: "שלחי לי חתונים וגופיות" גרסת 2023.

לפני פיזור
בשבתות אני חייבת לעשות לביתי ועוסקת בעבודת תרגום לחומרים לספר שאני כותבת כבר שנים (על אנה רבקין-בריק וסרטי ילדי העולם שלי). ולכן זהו פוסט מצומצם, ככל שהספקתי עד הבוקר המוקדם.

מומלץ להגיב פה, כדאי להירשם לעדכונים (ר' בראש הבלוג משמאל) ומאתמול יש גם קבוצת ווטסאפ שבה אעלה קישור לפוסט היומי מדי יום ותו לא ( למי שסובלים מחרדת קבוצות ווטסאפ). זהו קישור הצטרפות לקבוצה. אפשר לשלוח למי שתרצו.
סלמאת.

תמונת הפרופיל של לא ידוע

About דבורית

שום דבר מיוחד
פוסט זה פורסם בקטגוריה אצבעות שחורות, דו"ח מיוחד, דו"ח מיוחד, חרבות ברזל, שנה ל-7 באוקטובר, חרבות ברזל, עם התגים , , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 Responses to חרבות ברזל, היום ה-22 למלחמה, 28.10.23

  1. תמונת הפרופיל של riva rochberg riva rochberg הגיב:

    1. האם החל במבצע לכיבוש עזה או שהפעילות הקרקעית מאתמול נועדה להגדיל את מספר החטופים שישוחררו ? אם החל המבצע לכבוש עזה, ובני הערובה ירצחו על ידי הרוצחים החמסניקים, זה יהיה אחד הנושאים שעליהם הרשת תגעש בשש אחרי המלחמה. 2. החומייני הישראלי, הקורא להרוג 50 אלף עזתים, מוכיח לנו שבקלות כולנו יכולים להיות רוצחים. כי אפילו אני שואלת עצמי שאולי הרג אסטרונמי של עזתים, ירתיע אותם מלהמשיך לפגוע בנו. הנה הפכתי להיות תומכת ברצח של ילדים, נשים, זקנים. לא רק שהחומיני הזה לא מוסרי אלא גם הוא לא מעשי משןם שאם רחובות עזה יתמלאו בדם, יתכן שג'ו יאמר לנו להפסיק את הלחימה עוד בטרם סילקנו את החמאס מהשלטון. 3. אתמול צפיתי בראיון עם נורמן פינקלשטיין הצדיק. הראיון נערך בערוץ יו טיוב שבו המראיינים הם שני צעירים יהודים טובי לב על חשבוננו, ושמכונה על ידם אדיוטים שימושים, (הם לא רואים את האירוניה שהם בעצם האדיוטים השימושים). אהרון המראיין בעל הפנים הנאות והעדינות שאל את מר פינקלשטיין הם לדעתו התיאורים של הטבח הם נכונים ? מר פינקלשטיין השיב שגם הוא סבור כך. אליבא פינקלשטייין צהל הוא שהרג את תושבי הדרום.והביא כדוגמא לאפשרות הזאת שצהל הרג ת תושבי הדרום את את הטבח במינכן שבו הגרמנים הרגו את הספורטאים הישראלים. מר פילנקלשטיין שרחמיו הם סלקטיבים גם נשאל מדוע חמאס תקף אותנו ? כצפוי פינקלשטיין מבין ללבם שלהעזתים. הם חיים במחנה ריכוז, כך לא פחות, הוא העלה את עזה בדרגה מבית סוהר למחנה ריכוז. אין להם עתיד, ולכן התקיפה היא ביטוי לזעם שלהם על הישראלים. אלק אורגיה של זעם.5. באת השיחות שצהל ניטר בין שני חמסניקים נשמע אחד מהם אומרשהם מאושרים, ואנחנו אומללים. וזה בעצם הקאזוז בלי לטבח בדרום. חייהם העלובים והדת. הם אומללים, והם אמללו אותנו, ועכשיו אנחנו מאמללים אותם עוד יותר.

    Liked by 1 person

    • תמונת הפרופיל של דבורית דבורית הגיב:

      אוי ואבוי.
      העניין הוא שהעזתים לא מעניינים את חמאס ולא אכפת להם כמה יקפדו את חייהם בדרך להגשמת הג'יהאד.
      מגן אנושי עבורם, כבר אמרו.
      בעיה.
      מה שחמאס רוצים זה ג'יהאד. לא מדינה ולא נעליים.
      על זה אני חושבת שיש עכשיו הסכמה.

      אהבתי

כתיבת תגובה